Home » НАСТАВА » СЕКЦИЈЕ

СЕКЦИЈЕ

ЛИКОВНА СЕКЦИЈА

Инспирисани делима Светог Саве, ученици су на ликовној секцији створили права мала уметничка дела која красе школски простор.

 


МУЗИЧКА СЕКЦИЈА

Ученици музичке секције млађих разреда наше школе учествовали су у оквиру хорића “ Свети Симеон Богопримац“ на манифестацији “ Божићно сеоце код храма“, 13.1.2019. у организацији града Београда и храма Светог Саве на Врачару.

 

 

 


ЛИТЕРАРНА СЕКЦИЈА – У посети Српској академији наука и уметности

Ученици наше школе су увек спремни за нова знања и истраживачке авантуре. Литерарна секција ученика млађих разреда је 26. децембра 2018. године, заједно са својим учитељицама Јеленом Дашић, Миленом Ракоњац и педагогом школе Зораном Величковић, посетила Српску академију наука и уметности.

Овом приликом ученици су се упознали са историјатом Српске академије наука и уметности, њеним задужбинарством, библиотекама, архивима, изложбама и галеријама.

На путу до Српске академије наука и уметности, ученици су прошетали Улицом кнеза Михаила, нестрпљиво ишчекивајући када ће да стигну до циља.

На самом улазу су нас љубазно дочекали, упознали смо се са кустосом и кренули у обилазак. Поред разгледања Свечане сале, деци су посебно биле занимљиве спомен-собе наших великана  у којима су разгледали њихове личне ствари, разне предмете и књиге. Обишли смо спомен-собе Бранка Ћопића, Милутина Миланковића и Марка Ристића. Деца су имала прилику да погледају легат Олге Јеврић, као и да завире у салу за састанке и виде из прве руке како је то бити члан САНУ.

На крају, обишли смо изложбени простор галерије САНУ и видели дела Марка Челебоновића (1902–1986).

 


ЕКОЛОШКА СЕКЦИЈА – Међународни дан  храњења птица

Међународни дан  храњења птица обележава се сваког трећег викенда у октобру. У нашој школи су ученици, кроз рад eколошке секције, упознати са значајем  овог датума.

Тим поводом су, развијајући своју креативност и машту, од старих тетра-пак флаша, дрвета и сл. , правили хранилице и кућице за птице. Један део њих постављен је на дрвећу у оквиру школског дворишта, а део на пано школе.

На тај начин  смо желели, да се не само код ученика eколошке секције већ и код  других, развије свест о нашој одговорности за природу која нас окружује.